Zacusca
Mâncare de legume proaspete, coapte sau prăjite în ulei. Cuvântul "zacuscă" vine din limba slavă, unde înseamnă "aperitiv", "gustare".
Există mai multe tipuri de zacuscă: de vinete, de gogoșari, de pește, de fasole, de păstrăv, cu ciuperci.
Și dacă nu-ți place cuvântul cu conotații rusești, poți folosi sintagma "icre de legume", dar riști să nu fii înțeles de toată lumea (moralitatea mea mă obligă să precizez că eu iubesc Rusia).
Zacusca e foarte populară în zona Caucazului (Georgia, Azerbaidjan, Armenia).
La sârbi, există "ajvar", un preparat asemănător cu zacusca.
Există mai multe tipuri de zacuscă: de vinete, de gogoșari, de pește, de fasole, de păstrăv, cu ciuperci.
Și dacă nu-ți place cuvântul cu conotații rusești, poți folosi sintagma "icre de legume", dar riști să nu fii înțeles de toată lumea (moralitatea mea mă obligă să precizez că eu iubesc Rusia).
Zacusca e foarte populară în zona Caucazului (Georgia, Azerbaidjan, Armenia).
La sârbi, există "ajvar", un preparat asemănător cu zacusca.











Comentarii
Trimiteți un comentariu
Spune-ti si tu parerea